100 dagen voorzitter…..

 

Alweer iets meer dan 100 dagen mag ik voorzitter zijn van de NHRV. Een mooie dankbare rol die ik binnen de vereniging met veel plezier vervul. Maar ook een rol waarbij je met allerlei zaken te maken krijgt. Meestal leuke maar soms ook minder leuke zaken.

Zoals de meeste leden inmiddels wel weten ben ik nogal een opruimerig type. Ik heb het graag netjes en vind het belangrijk om onze leden en onze gasten op (wedstrijd)dagen goed te kunnen ontvangen. Een paar dagen na mijn benoeming stond ik dus met een grote groep vrijwilligers met mijn werkhandschoenen aan te klussen in het clubhuis. Nu ben ik helemaal geen klusser maar veel meer een regelaar. Het spreekwoord ‘vele handen maken licht werk’ kwam helemaal tot zijn recht die dag. Er werd opgeruimd, geschilderd, gesloopt, getimmerd, elektra verplaatst, lampen opgehangen en weet ik wat nog meer. Het resultaat was verbluffend en aan het einde van de dag zaten we aan de net gebouwde bar aan een drankje. En elke keer geniet ik ervan als ik het clubhuis inloop.

Ons creatieve brein Eric bedacht nog veel meer. Nu het clubhuis zo mooi ingericht was wilde hij ook de ontzettende saaie nieuwe pipo pimpen. Of ik kon behangen? Nee, natuurlijk niet, ik ben niet handig. Gewapend met kant en klare behangplaksel gingen Eric en ik aan de slag. Inmiddels zijn we ruim acht weken verder en het behang in de pipo zit nog op de muur.

Een terras voor de pipo stond ook nog op het verlanglijstje. Tegelhandel Brouwer sponsorde de tegels en op twee regenachtige avonden is het terras, door ook weer een groepje vrijwilligers aangelegd. Wat een complimenten hebben we inmiddels ontvangen over het terras en niet te vergeten het opstapje bij de pipo.

Zo’n groot terrein onderhouden is een hele klus. Gelukkig krijgen we hulp van alle kanten. Een goede buur ondersteunt ons regelmatig, Hoveniers M. Philippo reageerde op de oproep om te helpen met kantjes maaien en laten we niet vergeten buurman René Mudde die echt alles kan maken wat kapot is. We hebben nu een groep dames en heren die de trekker kunnen besturen om de banen te slepen. Maar aan vrijwilligers is altijd een gebrek, zo ook bij onze vereniging. Uit ervaring kan ik u vertellen dat het echt leuk is en er zijn altijd klussen die bij u passen. Dus meldt u aan!

Gezelligheid en sporten gaan hand in hand. En inmiddels zijn we alweer bijna op de helft van ons seizoen. Alle springwedstrijden zijn goed gevuld en trekken veel publiek maar we zien dit jaar helaas een terugloop bij de dressuurwedstrijden. Ook dit seizoen zijn er eventinglessen. Het eventingterrein wordt steeds mooier. De komende drie jaar kunnen we dankzij  sponsoring investeren in het eventingterrein: onlangs is de wal opgeknapt en er is een nieuwe, in hoogte verstelbare, hindernis aangeschaft. Daarnaast is een nieuwe laag zand op baan 1 & 2 neergelegd, dankzij een bijdrage van een gulle sponsor. We kunnen onze sponsoren niet genoeg bedanken. Of u nu sponsort met een hindernis, een bord, een vlag of in natura: we kunnen als vereniging niet zonder uw ondersteuning.

Natuurlijk hebben we nog veel meer wensen, maar dit jaar moeten we echt even op de centen zitten. Zoals altijd kom je toch weer voor kosten te staan die je niet in gedachten had. Anderzijds ook een paar kleine meevallers, maar toch.

 

Een van de grootste wensen die we hebben is een compleet bestuur! We zijn nog steeds op zoek naar een secretaris en vanaf volgens seizoen ook een penningmeester. Zoals bekend is heeft onze huidige penningmeester aangegeven dit voor een jaar te willen doen. Ik nodig u dan ook van harte uit om eens mee te komen kijken en een bestuursvergadering bij te wonen. Misschien is het iets voor u en kan u een waardevolle bijdrage leven aan het voortbestaan van de inmiddels 106-jarige NHRV!

Voor nu wens ik u allen een mooie zomer toe en ik zie u graag binnenkort op Mariënweide!

Maresca de Jong
voorzitter