Birdy Wittebol overleden

Wie in de jaren tachtig en negentig regelmatig op Marienweide startte, herinnert zich ongetwijfeld Birdy nog. Fragiel als ze was, was zij als eerste op het terrein om het wedstrijdsecretariaat te runnen voor de NHRV.
Altijd bereid de deelnemers tegemoet te komen en gedurende de wedstrijd paste zij vaak het schema zo aan dat de starttijd iedereen optimaal uitkwam. Zij kende ook iedereen persoonlijk doordat ze jarenlang zelf de startlijsten maakte. Met veel plezier werkte zij keihard op de wedstrijddagen en tegelijkertijd verloor ze de juryleden nooit uit het oog. Toen ze eind jaren negentig van Hoofddorp naar de provincie verhuisde, hielden haar NHRV-activiteiten noodgedwongen op. Ze bleef betrokken bij de paardensport omdat haar dochter en kleinzoon nog wedstrijden reden. Ze ging regelmatig als schrijfster met haar dochter mee als deze moest jureren. Helaas overleed Birdy op 20 februari op 90-jarige leeftijd. De NHRV kan alleen maar met positieve gedachten aan haar terug denken.