ClinicWorking Equitation clinic Marienweide

Working Equitation clinic bij NHRV Mariënweide

Op zondag 29 september organiseren wij bij de Noord Hollandse Ruitervereniging (NHRV) op Mariënweide in samenwerking met Working Equitation Centre Holland (WECH) een clinic Working Equitation!
Voor degenen die nog niet bekend zijn met Working Equitation (WE): dit is een discipline in de paardensport waarbij dressuur, behendigheid, vertrouwen, communicatie en vooral ook veel lol met je knol samenkomen. Onder leiding van Working Equitation Masterruiter, instructeur en jurylid Arie de Best ga je oefenen met alle hindernissen van een stijltrail.
Wie is Arie de Best?

Arie is een WE4 Masterruiter (het hoogste niveau in de WE), heeft deelgenomen aan meerdere NK’s en is internationaal actief met twee paarden op dit hoogste niveau. Arie heeft daarvoor altijd hoog in de dressuursport gereden en heeft zich vanaf 2016 helemaal toegelegd op de WE. Hij doet dit met zijn Lichte Tour paard Pura Nobleza’s Cando en zijn Jazz merrie Pura Nobleza’s Zarida.
Voor wie is de clinic?
Voor iedereen die interesse heeft: van ruiters en amazones die de basisgangen stap en draf kunnen rijden, tot aan ruiters/amazones van het hoogste niveau in de sport. Voor iedereen is het leuk en leerzaam om te doen!
Wat ga je leren tijdens deze clinic?
WE bestaat uit vier onderdelen: een dressuurproef, een stijltrail, een speedtrail en werk met runderen. Tijdens de clinic worden de basisprincipes uitgelegd en ga je aan de slag met onderdelen uit de stijltrail, zoals o.a. het hek, de 3 tonnen, de traversbalk en de garrocha. Daarbij komen communicatie, vaardigheden èn dressuur kijken. Een clinic-les duurt een uur, de lessen worden gegeven per twee deelnemers. Tijdens de clinic krijgt de deelnemer individuele aandacht en wordt er gewerkt vanuit het (dressuurmatige) niveau van rijden. Deelnemers wordt vooraf gevraagd zelf het niveau van rijden aan te geven, zodat een les twee ruiters/amazones heeft die ongeveer op hetzelfde niveau rijden.
Kosten en voorwaarden
De kosten zijn 40 euro per deelnemer, dit is inclusief koffie, thee en een kleine lunch. Er kunnen maximaal 16 mensen deelnemen. Voor niet-leden van de NHRV geldt een toeslag op de deelnamekosten van 10 euro.
– Deelname aan de clinic is definitief na bevestiging van deelname door de organisatie en na betaling van de deelnamekosten. Kosten moeten worden overgemaakt op de rekening van de NHRV: NL90RABO0161371612. Je krijgt bij plaatsing een e-mail met een betaalverzoek.
– Deelname kan tot 10 dagen voor de clinicdatum (in dit geval tot en met 19 septembers 2019) worden geannuleerd. Bij afzegging van deelname na deze datum is betaling van de deelnamekosten verplicht. Bij het annuleren van de clinic door de NHRV worden de kosten uiteraard gerestitueerd.
– Indien betaling uitblijft voor de gestelde betaaltermijn heeft de organisatie het recht om de deelnameplek te vergeven aan een andere deelnemer.
– Indien deelnemer afzegt binnen 10 dagen voor de clinic zal de organisatie proberen de deelnameplek te vullen vanuit de wachtlijst, maar is daartoe niet verplicht. Indien vervanging vanuit de wachtlijst gevonden is, vervalt de verplichting tot betaling van deelnamekosten door de oorspronkelijk geplaatste deelnemer. Deelnemer heeft ook de mogelijkheid om een vervangende combinatie voor te dragen indien zelf deelnemen door onvoorziene omstandigheden niet mogelijk is.
– Deelnemers accepteren bij aanmelding voor deze clinic op het buitenterrein Mariënweide dat slechte weersomstandigheden (zoals regen, wind en warmte) mogelijk kunnen zijn en dat dit geen reden kan zijn tot annulering van de deelname. In het geval van extreme en/of onverantwoorde omstandigheden zal de organisatie ter bescherming van paard en ruiter kunnen besluiten tot afgelasting van de clinic.
– Deelnemers geven NHRV en WECH bij deelname toestemming foto’s van de clinic te gebruiken op op social media!
Meer info WECH
Kijk op: www.workingequitationcentreholland.nl en de facebook pagina Working Equitation Centre Holland.
Verder zijn er vele leuke filmpjes online te vinden, zoals bijvoorbeeld:
● Compilatie van World Master WE Pedro Torres https://youtu.be/4kW7-l9Y79c
● De Duitse Master of Speed 2019 Mihai Maldea https://youtu.be/IKVpz8X9Nss
● Dressuuramazone Danielle van Mierlo doet een training met WECH

● Romy Huisman legt WE onderdelen uit https://youtu.be/Au96uo_SuMo
● Deutsche Meisterschaft 2014 WE Speed https://youtu.be/XWoWOE3X6ug en https://youtu.be/IOC8GjlwwxM

Aanmelden?

Inschrijfformulier Working Equitation clinic Marienweide 29 september

Door het verzenden van dit formulier verplicht je je tot het betalen van de kosten van de clinic.
De kosten kunnen na bevestiging van deelname worden overgemaakt op de rekening van de NHRV NL90RABO0161371612.
U kunt tot 19 september kostelooos annuleren.
Bij het annuleren van de clinic door de NHRV worden de kosten uiteraard gerestitueerd.

Geef aan welk dagdeel je voorkeur heeft: geen; ochtend; rond middaguur; namiddag

Geef aan welk niveau je rijdt: beginner; licht gevorderd, gevorderd

De registratie van persoonsgegevens van de N.H.R.V. voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Raadpleeg voor de privacyverklaring de website van de vereniging. Met het verzenden van dit formulier verklaart u zich akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyregels.