De oefenregeling!

Leden van de NHRV kunnen gebruik maken van de oefenregeling. De oefenregeling houdt in dat je het hele jaar kan trainen met je paard(en) op Mariënweide.
Gedurende het zomerseizoen is in principe het hele terrein hiervoor beschikbaar. De afgelopen jaren hebben wij echter ook in de winter dressuurbanen beschikbaar gesteld om in te rijden. In de winter kan het toch zijn dat door omstandigheden alleen de Agterbergbanen beschikbaar zijn om de rest van het rijbanen te sparen. De banen vergen veel onderhoud, met name het slepen kost veel tijd waarvoor wij helaas onvoldoende vrijwilligers hebben. Het is streng verboden om paarden te laten rollen of longeren in de rijbanen. Dat gebeurt helaas veelvuldig en na zo’n ‘beschadiging’ moet er direct gesleept worden om de bodem weer te vlakken. Ondanks vele oproepen komen wij vrijwilligers te kort!

De kosten voor de oefenregeling bedragen €150,-  per jaar. Deelnemers aan de oefenregeling kunnen voor een volgend jaar een korting van 20 euro ‘verdienen’ door twee keer per seizoen een dagdeel als vrijwilliger mee te helpen bij een wedstrijd. Na je bijdrage ontvang je een tegoedbon die het volgend seizoen in mindering op de kosten kan worden gebracht. De kosten voor de oefenregeling worden eind februari geïncasseerd van je rekening.

Bij aanmelding gedurende het jaar wordt per kwartaal een gedeelte van het jaarbedrag in rekening gebracht. Na de incasso wordt een afspraak gemaakt voor het ophalen van de sleutel.

Je krijgt een sleutel in bruikleen. Voor de sleutel betaal je eenmalig €25,- borg. De sleutel past gedurende het seizoen maart/maart op het achterste hek. Bij slechte bodem wordt dit slot in de winter overgezet om de ingang naast de weg van de grote rijbaan. Dit om auto’s, trailers en veewagens in de winter buiten het terrein te kunnen houden. Het moment waarop het slot wordt overgezet is overigens zowel aan het begin als aan het einde van het zomerseizoen afhankelijk van het weer en de bodem.

Direct na de Algemene Leden Vergadering, 10 maart a.s., gaat er een ander slot op het hek en dit betekent dat de oude sleutel ingeleverd dient te worden en dat je een nieuwe sleutel krijgt. De nieuwe sleutel kun je op de avond van de ALV ophalen. Mocht je op dat moment niet in de gelegenheid zijn, dan kun je met Alexandra Jasion penningmeester@nhrv.nl een afspraak maken om de sleutel op te halen.

Tenslotte nog even wat huishoudelijke mededelingen:

Meestal 1 á 2 dagen voor een wedstrijddag worden de dressuurringen gesleept. Wij willen deze banen graag netjes gesleept houden voor de wedstrijd, dus is het niet toegestaan om in de dressuurbanen te rijden vanaf het moment dat deze gesleept zijn voor een wedstrijd. Je mag dan meestal nog wel gebruik maken van de inrijdressuurbaan.
Tijdens wedstrijddagen (zie wedstrijdkalender op deze website) mag je geen gebruik maken van het terrein!
Ook buiten wedstrijddagen is het rijden met een cap absoluut verplicht.
Doe het hek altijd op slot op het moment dat je als laatste het terrein verlaat.
Betreden van het terrein is op eigen risico.
Mocht je schade maken op het terrein, meld dit dan zo snel mogelijk.
De sleutel is gezinsgebonden en niet paardgebonden! Het meenemen van een introducé te paard is niet toegestaan.
Bij misbruik hebben wij het recht de sleutel in te nemen.
Naast alle banen staan een mestboy en een bak waar de mest in kan worden gegooid. Het is verplicht de mest van je paard uit de rijbaan te halen. Als de mestbakken vol zijn kan je ze met een kruiwagen naar de mestvaalt, rechtsachter op het terrein, rijden en daar legen.
Houd het terrein schoon. Laat geen plastic zakjes, snoeppapiertjes lege blikjes of andere rommel achter.

Aanmelden? Dat kan via onderstaand formulier

Inschrijfformulier voor de oefenregeling

De registratie van persoonsgegevens van de N.H.R.V. voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Raadpleeg voor de privacyverklaring de website van de vereniging. Met het verzenden van dit formulier verklaart u zich akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyregels.